Diamanten

Kladdeboka

Diamanten


Denne kladden er om min vakre og nesten ferdig slepne diamant, Josefine. Jeg er så heldig å få være mamma til en sånn skjønn, god og herlig datter, men som de fleste andre mødre møter man på ulike utfordringer i oppdragelse og hverdag. Å være foreldre er ikke alltid like lett! Noen ganger blir man bare så utrolig frustrert og oppgitt. Dette var en av disse dagene. Jentungen hadde igjen gjort noe hun ikke fikk lov til. (Det verste jeg vet er «jeg gjør som jeg vil»-mentalitet). Dette hadde pågått en stund og jeg var trøtt og lei. Jeg satt meg ned i sofaen, kikket i utmattelse opp på babybildene som hang på veggen og sa til Jesus: «Du må hjelpe meg!»

Midt i fortvilelsen kommer han med fred. Ord som tar vekk all bekymring for framtiden og letter et mors hjerte:

«Josefine kommer til å bli en fantastisk fin diamant, hun må bare slipes litt først. Alle barn er diamant-stener! Potensialet ligger der, men for å få fram den rette glansen må de slipes og slipes. Noen trenger mer sliping enn andre. Det er jobben din Charlotte og du må være tålmodig!»

Der i min oppgitthet fikk jeg plutselig styrke og mot. Jeg skjønte at jobben jeg gjorde ikke var forgjeves. Det er bare vanskelig å se når det stormer som verst og temperaturen er skyhøy. Så til alle dere foreldre – stå i det, mist ikke motet – barna deres er diamantstener som skal og må slipes. Vær tålmodig, nøye og oppriktig og gi ikke opp før du har fått fram den potensielle glansen som ligger der, og husk: Det er lov å rope om hjelp. Hans navn er RÅDGIVER!